Archive for December, 2009
Konvensyen Bersama 5 Orang Jutawan
Menguasai Minda Jutawan
Ramai antara kita tidak pernah diajar untuk menguasai Minda Jutawan. Seringkali kita diajar oleh orang yang bukan ahli dan belum pernah menjadi Jutawan. Kunci utama untuk menguasai minda jutawan adalah mengetahui bagaimana dan apa jutawan lakukan untuk menjadi jutawan.
Di seminar Dari Kosong Sampai Jutawan, anda akan mengetahui proses dan langkah demi langkah untuk menjadi jutawan. Bila anda sudah tahu bagaimana menguasai minda jutawan, anda tidak lagi perlu bekerja ….. sudah tentu melainkan anda memilih untuk bekerja.
Apa akan anda pelajari:-
- 6 cara Jutawan menjadi Jutawan
- 9 cara mendapatkan 1 juta pertama dan cara mendapatkan yang seterusnya
- Menyenaraikan semua jenis masalah kewangan
- 6 peringkat penting untuk bebas kewangan
- Cara melabur (INVEST) dalam perniagaan
- Bagaimana merialisasikan formula jutawan : K-A-S-H
Gunakan pengalaman bertahun-tahun 6 jutawan dalam 1 hari secara LIVE!
Jimatkan masa anda dengan mendapatkan caranya secara langsung
Strategi yang digunakan adalah strategi-strategi jutawan bertaraf dunia……
Objektif utama konvensyen ini diadakan adalah untuk:-
- Mewujudkan komuniti usahawan JUTAWAN di Malaysia
- Menghasilkan lebih ramai JUTAWAN tempatan
- Mewujudkan kolabarasi perniagaan di antara peserta
- Memberi idea / peluang kepada usahawan untuk menjalankan perniagaan berasaskan modal yang kecil
Kumpulan sasaran Konvensyen:-
- Usahawan
- Pengarah Urusan
- Pengurus Jabatanl
- Pemilik perniagaan
- Rakan niaga
- Pengusaha-pengusahan kecil
Rahsia yang bakal dikongsi panel:-
- menghasilkan jutaan ringgit daripada jutaan idea perniagaan anda
- teknik menghapuskan persepsi negatif dan penghalang kepada kejayaan anda
- menunjukkan cara wang bekerja untuk anda dan bukan anda bekerja untuk wang
- rahsia cara untuk membangunkan perniagaan yang bersesuaian dan khusus untuk diri anda

Apa kata mereka
- Irfan Khairi (IK)
“Apa yang kita capai tahun depan, atau lima tahun akan datang, atau sepuluh tahun akan datang adalah berdasarkan pilihan dan keputusan yang kita lakukan hari ini”
- DR. Azman Ching
“Apa yang paling penting adalah setelah kita miliki segala-galanya, maka satu lagi yang kita beri adalah kepada masyarakat”
- Abang Abu
“Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda”
- Billi Lim
“Sekarang, jika kita tidak ambil risiko dan berani, kita tidak boleh jadi kaya. Tidak boleh menjadi jutawan kerana peluang adalah lebih banyak daripada dulu”
- Chef Li
“Kenapa kita mendapat tentangan? Kerana mereka tidak mempunyai ‘kepercayaan dan ‘nilai’ yang sama dengan kita”
Panduan Mengendalikan Web Hosting
Di Malaysia kini telah ramai orang berlumba-lumba untuk mempelajari ilmu Perniagaan Internet. Ini adalah kerana perniagaan Internet ini adalah satu-satunya perniagaan yang boleh dimulakan dengan kos yang begitu murah. Manakala keuntungan boleh diraih sehingga 4 hingga 5 angka ? . Siapa tak nak.. Betul tak?
Namun tidak semua yang memulakan perniagaan Internet ini begitu cukup ilmu di dada. Ada yang memulakan sekadar mengetahui sedikit ilmu sahaja. Salah satu kelemahan yang ketara adalah
penggunaan Cpanel pada web hosting. Cpanel terlalu penting dalam perniagaan Internet. Ia umpama seperti stering pada sebuah kenderaan. Tanpa Cpanel bagaimana anda mengemudikan perniagaan Internet anda.
Saudara Jebat Abdul Kadir telah terbuka hatinya untuk menghasilkan “ Ebook Panduan Asas Cpanel” ini adalah kerana kurangnya rujukan dalam Bahasa Malaysia yang menceritakan secara terperinci tentang Cpanel ini. Tahukah anda melalui ruangan pertanyaan yang beliau wujudkan di ruangan pertanyaan blog beliau, pertanyaan berkenaan Cpanel yang paling kerap ditanya oleh newbie.
Ini mencetuskan idea beliau untuk menghasilkan ebook berkenaan Cpanel, di mana salah satu tujuan beliau adalah untuk membantu dan melengkapkan newbie asas Cpanel dalam perniagaan
Internet. Dalam ebook ini terdapat istilah-istilah yang beliau masih kekalkan penggunaan Bahasa Inggeris, kerana ia adalah nama yang penting dalam Cpanel. Beliau tidak mahu mengubahnya supaya anda lebih memahaminya.
Beliau juga tidak mahu menerangkan perkara-perkara yang terlalu advance dan jarang-jarang digunakan pada cpanel dalam perniagaan Internet ini. Ini adalah panduan asas Cpanel dan apa yang beliau terangkan adalah asas penting sahaja dalam Cpanel, seperti juga apa yang digunakan kini.
Saya pasti selepas membaca sehingga habis Ebook ini, anda akan lebih arif berkenaan dengan Cpanel. Nasihat saya lapangkan fikiran anda untuk mendapat pemahaman yang lebih baik. Semoga
Berjaya!! ?.

Percuma : Ilmu Daripada Guru Adsense
Salam bahagia , semoga anda terus ceria hari ini. Hari ni saya nak berkongsi pengetahuan mengenai sebuah ebook yang saya rasakan sangat bagus isinya. Buku ini bertajuk Adsense Secret (4th Edition) hasil nukilan Guru Adsense terkenal Joel Com. Tapi saya masih hairan kenapa buku ini diberi percuma di laman web beliau. Saya hairan kerana buku ni terlalu banyak didedahkan pengetahuan baru yang jikalau dijual di Malaysia sudah tentu menelan puluhan ringgit (mungkin juga ratusan)..
Isinya sangat bermakna dan padat dengan langkah demi langkah mewujudkan dan menguruskan akaun adsense anda. Memang sesuai dengan newbie Adsense. Bagi saya,buku yang saya baca ni ibarat turun dari langit… saya sangat menghargainya.. jadi saya nasihatkan anda mendapatkannya. Sesuai dengan tajuknya, Adsense Secret betul-betul mengupas RAHSIA BUAT DUIT DENGAN GOOGLE ADSENSE!!!
KLIK SINI UNTUK MENDAPATKANYA!!!
(jika masih diberi percuma) Jika tidak, hubungi saya
Rahsia Jutawan Internet Terbongkar
Sepanjang ketiadaan line internet kat umah saya bermula Rabu lalu (kecurian kabel).. saya baca balik buku yang ditulis oleh Saudagar Internet (Saudara Irfan Khairi) yang saya beli 3-4 tahun lalu.. dan saya berjaya menghabiskannya.. dan saya berjaya memahami isi maksudnya.. baru saya sedar buku ni mmg sangat sesuai untuk beginner yang baru nak belajar bertapak dalam Dunia Perniagaan Internet. Isinya terlalu umum dan sangat mudah untuk difahami. Ia tidak mengajar anda langkah demi langkah bagaimana untuk memulakan perniagaan internet tetapi mengajar anda apa itu perniagaan internet dan konsep2 asas untuk memulakan pernigaan internet. Buku ini turut mengulas betapa pentingnya untuk menghindarkan diri daripada menemui kegagalan perniagaan internet..

Jika anda belum mempunyai produk sendiri untuk dijual.. buku ini akan mengajar anda bagaimana untuk cara untuk memulakan perniagaan internet yang menguntungkan walaupun tanpa produk dan perkhidmatan sendiri.. bukan itu juga, malah jika anda mempunyai produk @ perkhidmatan sendiri itu adalah lebih baik kerana anda boleh mendapatkan ribuan tenaga penjual untuk memasarkan produk @ perkhidmatan anda dan ianya PERCUMA. Sebanyak 36 rahsia jutawan-jutawan internet turut dibongkarkan di sini. Namun begitu.. buku sebegini tidaklah cukup untuk anda sekiranya anda mahu memulakan perniagaan internet.. ianya hanyalah sekadar asas.. tetapi bukankan kita memerlukan asas yang kukuh untuk membina sebuah tembok batu? Nasihat saya bacalah mana2 buku yang anda jumpa kerana ilmu akan memberikan kita pengetahuan yang sangat berguna.. walaupun tidak dapat dikuasai kesemuanya.. sekurang-kurangnya bila kita berdepan dengan sesuatu masalah kita akan tahu cara untuk menyelesaikannya dengan membelek kembali buku yang pernah kita baca.. Saya pernah mempunyai masalah semasa mengendalikan hosting saya..nasib baik ada buku Panduan Asas Cpanel. terus terang saya katakan.. saya bukanlah insan yang mempunyai background dalam bidang ICT tapi disebabkan minat mendalam saya terhadap internet ( semasa di universiti dulu, saya kerap ke Cyber Cafe untuk terapi minda), saya sukakan internet kerana apa sahaja ilmu yang kita mahukan 90% kita boleh dapat dalam internet.. oh ya lupa.. minat mendalam saya juga pada $$$$.
Oleh itu bila digabungkan kedua2 minat saya barulah saya boleh memulakan perniagaan internet.. Seronok tapi sekali kita jatuh memang agak sakit.. tapi pesan tok guru saya, setiap kali kita jatuh.. kita kena bangun @ berdiri lebih tinggi daripada sebelum kita jatuh tadi.. lama kelamaan secara tidak sedar kita akan mengubah kedudukan kita pada aras yang lebih tinggi. Saya ingat lagi pesan Mr Presiden DCL kepada saya 2-3 tahun lepas semasa saya menghadiri kursus motivasi jutawan anjuran D’ Eagle Motivation. Masa tu saya bagi Year Planner saya untuk beliau turunkan tandatangan. Masa tu juga saya baru down (isu swisscash)..sesudah beliau tandatangan saya terus baca coretan beliau. Hati saya tersentuh tatkala membaca sepotong ayat ni..
“ KEGAGALAN MASA LALU BUKANLAH PENENTU SEGALANYA… YAKINLAH ALLAH ADA PERANCANGAN YANG LEBIH BAIK UNTUK ANDA “…
Saya balik dan terus membina website DCL. Semangat berkobar-kobar kononnya saya mampu menjadi jutawan DCL. Saya keluarkan modal RM 5K untuk membuka stokis DCL dan melantik beberapa orang staf. Disebabkan oleh kelemahan pengurusan, bisnes saya lingkup. Ternyata saya gagal sekali lagi… dan sampai sekarang website tu saya tutup. Saya terfikir untuk memulakannya sekali lagi tetapi saya masih belum bersedia..
Begitulah, untuk berjaya tiada jalan pintas dan saya terus berjuang dengan cara saya sendiri walaupun agak sukar untuk saya jangkakan untu saya BERJAYA atau TIDAK. Agak MUSTAHIL untuk BERJAYA dan agak TIDAK MUSTHIL juga untuk GAGAL. Apa yang pentingkan tekadkan semangat dan
NEVER GIVE UP!!!! (Pesan Sifu Internet saya – Mr Zulkey Hashim)
Buat Duit Dengan Google Adsense
Saya telah membaca sebuah ebook berkaitan Google Adsense yang
disediakan oleh Mohd Shamsuriyadi dan
saya dapati ebook beliau agak bagus dengan penerangan langkah -
demi langkah.Jika anda belum mengetahui apa itu adsense, saya akan
terangkan serba ringkas mengenainya.Google Adsense adalah satu program pengiklanan yang ditawarkan
oleh syarikat gergasi Internet iaitu Google.Kita sebagai pengguna boleh mendapat manfaat daripada Google Adsense ini dengan membantu pihak Google melakukan promosi iklan
daripada pengiklan – pengiklan Google. Yang menariknya, anda boleh bermula menjalankan kerjasama dengan Google ini secara PERCUMA dan meraih pendapatan menerusinya.Namun, untuk belajar tentang Google Adsense ini adalah amat
rumit bagi orang baru. Jadi, dengan adanya panduan yang telah disediakan lebih – lebih
lagi dalam Bahasa Malaysia, maka ia dapat membantu anda menjalankan
program Google Adsense ini dengan mudah.Saya syorkan anda mendapatkan produk kerana E-book raja adsense sesuai dimiliki oleh mereka yg baru (newbie) ingin mencuba cari duit dengan adsense. Banyak tip, panduan, langkah2 yg mudah diikuti bermula dari awal hingga lah terciptanya laman web adsense. Mula-mula saya belajar buat adsense dari e-book ini dan makin lama makin faham bagaimana adsense memberi duit pada kita. Kalau saya tau tentang adsense ni lebih awal lagi,untung lah saya dan mungkin dah banyak saya buat duit melalui adsense. Terima kasih RajaAdsense yg banyak mendedahkan rahsia adsense yg setanding dengan e-book luar negara.
Sebenarnya anda boleh menjana wang percuma yang tak terhingga dengan Adsense.Anda boleh mula walaupun tanpa modal. Anda boleh mengunakan semua sumber yang percuma bagi membangunkan mesin wang anda 24 setiap hari,7 hari seminggu,365 hari setahun tanpa
mengeluarkan modal satu sen pun.Inilah caranya untuk anda mencuba. Anda tidak rugi apa apa kerana anda mulakannya secarapercuma. Malah anda boleh menjana sebanyak mana yang anda mahu dengan hanya 10 minit di internet. Anda boleh jadikan hobi anda kepada duit di internet. Inilah kuasa internet.Dunia tanpa sempadan,tiada lagi batasan diantara kita semua.Anda boleh buat duit dengan percuma. Anda mahu atau tidak? Itulah persoalan yang perlu anda tanya diri anda.
Kalo tidak tahu cara untuk memulakannya. Anda boleh dapatkan Panduan Raja Adsenseuntuk membimbing anda
Buat Blog Macam Ni??
Dulu masa mula2 berjinak dengan dunia bisnes internet ni.. saya selalu gunakan blog blogspot.com.. free tapi agak terhad penggunaan ruangnya.. suatu hari saya terjumpa Panduan Buat Blog pakai WordPress ni.. Apa yang bestnya kita bole guna domain kita sendiri untuk buat blog.. Jadi blog kita adalah 100% milik kita. Langkah yang diberikan pun sangat senang untuk diikuti pendek kata mmg berbaloi2 la kalau nak beli..
Dulu buat blog untuk suka2 jer.. tapi bila blog saya dapat sambutan.. baru saya perasan rupanya peranan blog saya amat besar untuk mempromosikan web2 saya yang lain. Bila saya kaji traffic yang datang.. kebanyakannya dari blog saya yang satu tu… tu yang saya setup satu lagi blog untuk web otakbisnes saya ni…
Xcelik IT.??. hmm saya rasa xperlukan pengetahuan yang mendalam kalau nak buat blog macam ni.. Cuma anda akan pandai dengan sendirinya disebabkan oleh terdorong dengan perasaan ‘excited’ anda bila mana anda berjaya menghasilkan blog anda sendiri.. tunggu ape lagi.. dapatkan sekarang
Orang yang lambat bertindak untuk memiliki blog dot com sendiri kelak agak sukar untuk menembusi pasaran d Internet kerana di waktu itu begitu banyak persaingan termasuk kadar pemilikan nama domain yang amat pantas. Nama domain pilihan anda mungkin akan diambil orang. Jika anda bermula sekarang, anda akan mendapat hasilnya sepertimana yang saya rasai sekarang.
Dengan blog sendiri (bukan blog percuma!), anda akan membina satu tapak yang kukuh dalam perniagaan dan strategi pemasaran anda! Malah blog juga amat sesuai untuk mereka yang tidak tidak tahu membina laman web statik kerana amat mudah untuk digunakan..
ni contoh blog-blog yang telah dibina merujuk kepada ebook ni.. memang berbaloi2 kalau beli.
.
What Do You Feel??
MOST PEOPLE FEEL THAT….
- Overworked and under-paid
- Surviving from month to month
- Run out of money before month ends
- Do not have money for savings
- Have too many bills to pay
- Always behind credit card payment
- Never have time for the family
- Never time for hobbies
AND SOME……
- Job security is gone
- Fear of retrenchment
- Stucked with a dead-end job
- Not sure of the FUTURE
DO YOU AGREE THAT……
With lots of time and money,
you have lot of choices.
With little time and money,
you have little choices.
With No time & No money,
you have no choices!!!
TO STAY AHEAD……
In order to improve our lifestyle and income level, we must change!
For things to change,
we must change first ourselves.
Success is not a Choice but a Responsibility
Your options now???
§Work overtime?
§Invest in the share market?
Sing like Siti Nurhaliza?
§Visit Genting Casino?
Start your own business? or
MARRY RICH???
Start your own business
NOW!!!
Do U Have
The HOME you’ve always wanted ?
The CAR of your dreams ?
The LIFESTYLE you really want ?
The INCOME you “really” need ?
TIME & MONEY for exciting vacations ?
Are you going to be FINANCIALLY INDEPENDENT over the next few years in your current position ?
Ku Petik Bintang-bintang
Kupetik bintang-bintang
Biarpun banyak halangan
Rela tempuhi segalanya
Onak yang kupijak bagai tak rasa
Kusedar sejak mula
Tiada jalan yang mudah
Tapi kuyakini di dalam hati
Akhir terkota jua sumpah dan janji
Walau sukarnya bagi mu sayang
Perjalanan menyakitkan
Tapi hadapilah dengan kesabaran
Kan tiba kebahagiaan
- Dalam melakukan sesuatu perkara.. banyak dugaan yang akan kita tempuhi.. apepun yang terjadi.. jgn sesekali kita mengalah.. NEVER GIVE UP!!
going gets tough, the tough gets going”
Agak sukar untuk terjemahkan ke dalam Bahasa Melayu. Maksudnya lebih kurang, jika perjalanan hidup anda menjadi semakin sukar, anda sebenarnya sedang bergerak meninggalkan perkara yang sukar itu.
Contohnya, katakan anda sedang mengayuh basikal. Di hadapan anda ada satu kawasan berbukit. Apabila anda mengayuh menaiki bukit tersebut, kayuhan anda menjadi semakin sukar bukan? Namun anda tidak perlu risau kerana anda apabila anda teruskan kayuhan, anda akan melepasi kawasan berbukit itu dan kayuhan anda akan menjadi semakin lancar selepas itu.
Sama seperti hidup anda. Anda tidak perlu terlalu risau jika anda hadapi kesukaran dalam hidup atau semasa belajar sekarang ini. Ia semua akan berlalu dan anda akan jadi lebih senang dengan syarat… anda perlu teruskan perjalalanan anda……
Selamat Datang Ke Dunia Otakbisnes
ALHAMDULILLAH…
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
Saya mengenali dunia bisnes online kira-kira 5 tahun yang lalu. terima kasih rakan-rakan seperjuangan yang banyak membantu. semoga kita sama-sama sukses dalam bidang ini. Saya bertuah kerana berkat bimbingan rakan taulan, saya mampu berdiri sampai ke tahap ini.. TERIMA KASIH SEMUA
xlupa buat keluarga dan insan2 tersayang.., merekalah yang menjadi pendorong utama dalam melonjakkan semangat saya.. anugerah teragung dari-Mu Ya ALLAH… siapalah aku tanpa cintaMu.. terima kasih atas sokongan dan dorongan…kita jatuh dan bangun sama-sama, terima kasih kerana memahami..dari susah kita menjadi sedikit senang.. dari sedikit senang moga2 kita bertambah senang..
juga buat insan yang telah banyak memberikan sokongan, nasihat dan dorongan, sifu saya MR ZULKEY HASHIM yang tidak pernah jemu melatih dan membimbing, sesungguhnya ilmu yang dikongsikan teramat bermakna buat saya. Beliau merupakan insan pertama yang mengajar saya agar jangan sekali-kali berputus asa.
NEVER GIVE UP!!!
web ni saya tujukan khusus untuk anda semua.. semoga kita boleh bersama2 bertukar pendapat. mana yang baik jadikan tauladan.. mana yang buruk jadikan sempadan. Ilmu yang Allah kurniakan adalah untuk dikongsikan bersama.. Semoga kita semua mendapat keberkatan daripadanya.. Aminn

















































